stichting Home.htmlshapeimage_2_link_0
HomeHome.html
Materieelmaterieel.html
Bijdragenbijdragen.html
Nieuwsnieuws/nieuws.html
Linkslinks.html
BSHBSH.html
de Werkgroepwerkgroep.html
IJSMIJSM.html
Contactcontact.html
 

treinstel


Type

Bouwjaar

Spoorwijdte

Bedrijfsvaardig

Tractievorm

Tractie details

dieselmotor

elektrische uitrusting

Vermogen

Max. snelheid

Gewicht

Lengte o/b

Asindeling

Fabrikant

Fabrieksnummer


Standplaats

Oorspr.eigenaars  


Het treinstel ‘DE2 180’


Historie Plan X / DE2


Door het verlies van veel spoormaterieel als gevolg van de Tweede Wereldoorlog diende het Nederlandse spoorwegbedrijf opnieuw opgebouwd te worden.

De NS ging voor de lokale lijnen dieseltractie invoeren en plaatste daartoe in 1950 een order voor uiteindelijk 76 dieseltreinstellen, waarvan 46 tweedelige treinstellen.

Allan uit Rotterdam (Allan & Co’s Koninklijke Nederlandse Fabrieken van Meubelen en Spoorwegmaterieel NV) heeft voor het fraaie ontwerp en de bouw gezorgd.

De aanduiding die de NS aan dit type trein gaf was ‘Plan X’, maar in de praktijk werd de afkorting ‘DE2’ (van ‘Dieselelektrisch’) of ‘Dieseltwee’ gebruikt.

Een DE2 bestaat uit twee ‘bakken’, is 45 m. lang en heeft drie draaistellen, waarvan de buitenste twee worden aangedreven door elektromotoren.

In elke bak bevindt zich een dieselmotor met een generator die deze motoren van stroom voorziet.

Tussen 1952 en 1955 werden de treinstellen afgeleverd met de nummers 61-106 en waren van buiten in een blauwe kleur geschilderd met rode biezen.

Op de kop, onder de cabineramen, bevonden zich een tweetal uitgespreide vleugels met daarin de letters ‘NS’.

De combinatie van deze vleugels en de kleur bezorgde het type al snel de bijnaam ‘Blauwe Engel’.

Deze bijnaam bleef, zelfs ook toen de treinen eerst in een roodbruine en later, na een ingrijpende verbouwing, in de algemeen toegepaste gele kleur werden geschilderd.

Vanaf 1975 werd een aantal DE2’s gerenoveerd.

Er werden o.a. nieuwe motoren geplaatst en de treinen kregen koelers op het dak.

Ter onderscheiding van de niet-verbouwde stellen kregen ze de nummers 161-186.

Men verwachtte dat ze tot 1990 in dienst zouden blijven, maar dit werd uiteindelijk voor een beperkt aantal van de stellen opgerekt tot 2002.


DE2 180


De DE2 180 is een samenstelling van de twee oorspronkelijke treinstellen 66 en 73 die in hun beginperiode dienst hebben gedaan terwijl er nog volop door de NS met stoomlocomotieven werd gereden.

Tijdens de grote renovatie van 1977 tot 1981 werden de stellen, met behoud van de bruikbare delen, samengevoegd tot een ‘nieuw’ treinstel.

Na de renovatie werd de 180 op 19 oktober 1979 opnieuw in dienst gesteld en behoorde in 1997 tot een van de laatsten van dit type die nog voor de NS actief waren.

Op 30 juni 1997 gingen de treinstellen 180 en 186 over naar Oostnet (dat later de naam Syntus kreeg), die naast de NS een nieuwe spooraanbieder werd.

Vanaf mei 1998 reden deze treinstellen op het traject Almelo-Mariënberg, wat tevens de eerste regionale spoorlijn was die openbaar werd aanbesteed.

In de 2e helft van 2001 ging het mis; door een motorbrand raakte de 180 beschadigd en werd, door de toch al geplande vervanging door moderne ‘Lint’ stellen, niet meer hersteld.

Na jaren van hard werken in weer en wind, waarbij ettelijke duizenden kilometers werden afgelegd kwam het treinstel naar Haarlem waar het jaren heeft gestaan zonder dat er veel aan gebeurde.

Door de motorbrand, waarbij ook een deel van de elektrische installatie onklaar raakte was het treinstel niet langer rijvaardig en door gebrek aan middelen en mankracht raakte het verder in verval.

Toen het treinstel ook nog eens slachtoffer werd van vandalen leek het einde nabij en werd er van diverse kanten reeds gezinspeeld op sloop.

In deze staat werd de stichting WIJS in 2010 eigenaar van het door de tijd getekende, maar nog altijd zeer fraai gelijnde treinstel.


180


DE II / Plan X

1952

1435 mm

nee

Diesel

Diesel Electrisch

2x Cummins Diesel NT855R2

Heemaf

259 pk

105 km/u

102 ton

45400 mm ( 45,400 meter)

Bo'2'Bo'

Allan, Rotterdam

ABk -

Bk -

Haarlem

Nederlandse Spoorwegen (NS),

Haarlem IJmuidense SpoorwegMaatschappij (HIJSM)

Foto : P.A.N. Esseling